• Hviezdoslavov Kubín - regionálne kolo

    Na regionálnom kole 70. ročníka Hviezdoslavovho Kubína, ktoré sa konalo v sále Novohradského osvetového strediska dňa 11.04.2024 nás úspešne reprezentovala žiačka 4. ročníka Ninka Mániková. Umiestnila sa na krásnom 2. mieste. 

    Ďakujeme za reprezentáciu a srdečne blahoželáme 🥰.

  • Skrášľujeme areál školy

    Deň Zeme sa blíži ... . V piatok 12. apríla sme urobili dobrú vec pre našu planétu a zároveň sme si skrášlili areál MŠ a ZŠ, kde trávime veľa času. S chuťou sme sa pustili do práce a tešili sa z výsledku. 

  • Úspešný riešiteľ Pytagoriády

    Našu školu na okresnom kolo Pytagoriády reprezentoval  Vladko Uhrin, ktorému srdečne blahoželáme a prajeme mnoho úspechov. 

  • ZÁPIS ŽIAKOV DO 1. ROČNÍKA

    Dňa 10. apríla 2024 sme zapísali do 1. ročníka našej školy šikovných budúcich prváčikov. Úspešne zvládli pripravené úlohy, počítali, kreslili, zarecitovali i spievali. Tváričky im žiarili radosťou, bolo vidieť chuť učiť sa a byť súčasťou našej školskej rodiny. Veľmi sa na vás tešíme a veríme, že o pár mesiacov sa stretneme v školských laviciach. Rodičom ďakujeme za dôveru.

  • Slávik Slovenska

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávik Slovenska.

    V mesiaci apríl sa v našej škole uskutočnilo školské kolo speváckej súťaže SLÁVIK SLOVENSKA. Speváckych talentov máme veru dosť, čomu sa veľmi tešíme. Porota v zložení p. učiteliek mala problém vybrať najlepších spevákov, nakoľko konkurencia bola veľmi silná. Víťazom srdečne gratulujeme.

  • Noc s Andersenom

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc s Andersenom.

    Noc s Andersenom je medzinárodné podujatie na podporu čítania, ktoré sa organizuje pri príležitosti výročia narodenia dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Pani učiteľka Čiešková im prečítala príbeh z rozprávkovej knižky, deti sa radovali, súťažili, preverili si svoje vedomosti a zručnosti v literárnom tvorení.

  • Vynášanie Moreny

    Dňa 25. marca 2024 si žiaci ZŠ a deti MŠ pripomenuli jeden zo zvykov, ktorý sa zachoval do dnešných čias a vyjadruje túžbu ľudí skoncovať s chladným počasím a privolať teplé lúče slnka. Morenu v podobe slamenej figuríny oblečenej do ženských šiat po krátkom kultúrnom programe  odniesli k potoku, zapálili a hodili do vody. "Morena symbolizovala zimu a my už chceme, aby prišla jar". 

  • HRIŇOVSKÁ DREVENICA ŠTEFANA NOSÁĽA

    V pondelok 18. marca 2024 sme navštívili Hriňovskú drevenicu, v ktorej je zriadená expozícia tradičnej ľudovej kultúry Podpoľania a pamätná izba profesora Štefana Nosáľa. Pamätná izba nám ponúkla komplexný obraz o jeho živote. Je jedným z posledných príkladov tradičnej architektúry zachovalej priamo v centre mesta Hriňová. 

  • Veľkonočné prázdniny

    Posledný deň vyučovania pred začiatkom prázdnin je streda 27. marec 2024

    Veľkonočné prázdniny sú od 28. marca 2024 (štvrtok)  do 2. apríla 2024 (utorok).

    Nástup do školy a začiatok vyučovania je 3. apríla 2024 (streda).

  • Týždeň boja proti rasizmu

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň boja proti rasizmu.

    Žiaci aj pani učiteľky chodili počas týždňa do školy vo farbách olympijských kruhov, ktoré predstavujú jednotlivé kontinenty a znamenajú aj priateľstvo, jednotu ľudí bez rozdielu farby, národnosti, jazyka, kultúry. V pondelok to bola modrá farba, v utorok čierna , v stredu červená, vo štvrtok zelená a náš farebný týždeň ukončila žltá farba.

  • Návšteva Novohradskej knižnice

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva Novohradskej knižnice.

    V rámci mesiaca kníh sme navštívili Novohradskú knižnicu v Lučenci. Privítali nás milé tety knihovníčky, ktoré nám priblížili rozdiel medzi knižnicou a kníhkupectvom, prečo sú knižnice dôležité a ako to v nich všetko funguje. Oboznámili nás s preukazmi, ktoré potrebujeme, ak si chceme knihu požičať. Pripravili si pre nás i prekvapenie a to čítanie pre nich vlastnej téme " Čo by sa stalo, keby zmizla škola?". Pre zvyšok času sme navštívili aj keramickú dielňu u pani Kolčákovej, ktorá deťom poukazovala výrobky z hliny ,hrnčiarske kruhy a iné pomôcky na výrobu keramiky.

  • Pozvánka na rodičovské združenie

    Vážení rodičia,

    srdečne Vás pozývame na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 10. 04. 2024 (streda) o 16:00 hod v Základnej škole Mýtna. Účasť všetkých rodičov je nutná!

  • Korčuliarsky kurz

    V týždni od 18.03. 2024 do 22.03.2024 sa žiaci našej školy zúčastnili korčuliarskeho kurzu, na ktorom sa niektorí žiaci korčuľovať naučili, iní sa v korčuľovaní na ľade zdokonalili. Úspešne vedia prechádzať cez prekážky, obchádzať ich, dávať pozor na seba i na svojich spolužiakov. Bol to pre nás všetkých týždeň  plný krásnych zážitkov a dobrej nálady.  V piatok nás čakal záverečný slávnostný ceremoniál i odmeny v podobe diplomu a medaily. 

  • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

  • "HUDOBNÉ KVIETKY DETÍ SZUŠ"

    Dňa 14. marca 2024 nás navštívili a predstavili sa nám deti zo Súkromnej základnej umeleckej školy Divín s vystúpením pod názvom „HUDOBNÉ KVIETKY DETÍ SZUŠ“. Zaspievali nám sólový i zborový spev, zahrali na klavíri i gitare. Veľmi pekne ďakujeme pedagógom i deťom, ktorí nám spríjemnili deň krásnym spevom, skladbami i hovoreným slovom.

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - okresné kolo

    Hviezdoslavov Kubín je celoštátna postupová súťaž a prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých.

    Okresné kolo 𝐈𝐈. 𝐤𝐚𝐭𝐞𝐠𝐨́𝐫𝐢𝐞 70. ročníka Hviezdoslavovho Kubína, sa konalo v sále Novohradského osvetového strediska. Našu školu reprezentoval Pravoslav Mužík a Ninka Mániková, ktorá sa umiestnila na 2. mieste a postupuje do regionálneho kola. Obidvom súťažiacim ďakujeme a Ninke sdečne gratulujeme.

     

  • DETI ČÍTAJÚ DEŤOM

    Dňa 12. marca 2024 sme pri príležitosti „MARCA – MESIACA KNIHY“ zorganizovali v rámci spolupráce s MŠ krásnu akciu s názvom „DETI ČÍTAJÚ DEŤOM, na ktorej žiaci 4. ročníka s radosťou  čítali rozprávky našim najmenším kamarátom. 

    Spoločný čas strávený pri knihe rozvíja celú osobnosť dieťaťa, vplýva na rozvoj reči, ovplyvňuje jeho predstavivosť, fantáziu, pozornosť, pamäť i emócie.  Buduje aj pozitívny vzťah k literatúre i čitateľom, ktorí s dieťaťom čítajú. Všetci sme sa navzájom spoznali, obohatili a zažili spolu prekrásne chvíle. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné akcie a spoluprácu. 


  • Hviezdoslavov Kubín

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

    Hviezdoslavov Kubín je najstaršou a najprestížnejšou celoštátnou súťažou v umeleckom prednese. V tomto roku sa uskutočňuje jubilejný 70. ročník. Školské kolo sa na našej škole uskutočnilo dňa 07. 03. 2024. Účinkujúcim ďakujeme za spríjemnenie dopoludnia, víťazom blahoželáme a postupujúcim, Ninke Mánikovej a Pravoslavovi Mužíkovi, do okresného kola držíme palce a vopred ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • Zápis do 1. ročníka pre školský rok 2024/2025

    Vážení rodičia budúcich prvákov

     

    riaditeľstvo ZŠ Mýtna Vám oznamuje,

    že Zápis  žiakov do 1. ročníka pre školský rok 2024/2025

    sa uskutoční v stredu 10. 04. 2024 od 13.00 do 16.00 hod.

    Zápis sa uskutoční prezenčnou formou, teda za účasti detí.

     

    Prosíme rodičov o vyplnenie elektronickej prihlášky na webovej stránke našej školy, ktorú nie je potrebné tlačiť.

    https://zsmytna.edupage.org/register/?eqa=d2hhdD1mb3Jt

     

    V deň zápisu prosíme priniesť vytlačenú a podpísanú  Žiadosť o prijatie do 1. ročníka ZŠ. Ziadost_o_prijatie_do_1._rocnika_ZS_Mytna.docx

     

    V prípade, ak rodina žije v zahraničí je tiež potrebné zapísať dieťa do 1. ročníka na kmeňovú školu a zároveň aj vyplniť

     Ziadost_o_povolenie_plnit_PSD_mimo_uzemia_SR.docx

     

    Je potrebné zapísať aj deti, ktoré budú pokračovať v predprimárnom vzdelávaní.          

    V prípade, že Vaše dieťa bude pokračovať v predprimárnom vzdelávaní od septembra 2024 v materskej škole (tzv. odklad povinnej školskej dochádzky), je potrebné túto dôležitú skutočnosť uviesť v poznámke na konci prihlášky!  

     

    Na zápis dieťaťa do prvého ročníka je potrebné priniesť:

    • rodný list dieťaťa
    • občianske preukazy zákonných zástupcov
    • správy z vyšetrenia v CPaP, ŠCPaP ak bolo dieťa vyšetrované
    • v  prípade neúplnej rodiny rozhodnutie súdu o zverení dieťaťa do výchovy a súhlas druhého zákonného zástupcu (čestné prehlásenie). 

     

    Všeobecné podmienky zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky (PŠD):

    Podmienky zápisu upravuje § 19, 20 a 60 zákona NR SR č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov:

      • Na plnenie povinnej školskej dochádzky (PŠD) sú zákonní zástupcovia povinní prihlásiť deti, ktoré dovŕšia vek 6 rokov k 31.8. 2024 a dosiahnu školskú spôsobilosť.
      •  Ak dieťa po dovŕšení 6. roka veku nedosiahlo školskú spôsobilosť, riaditeľka materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole, a to na základe: písomného súhlasu príslušného zariadenia poradenstva a prevencie, písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast a informovaného súhlasu zákonného zástupcu dieťaťa.
      • Ak zákonný zástupca dieťaťa požiada, aby bolo na plnenie PŠD výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo 6. rok veku a absolvovalo povinné predprimárne vzdelávanie, k žiadosti musí predložiť súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.
      • Základná škola vyžaduje pri zápise údaje podľa § 20 ods. 4 školského zákona.
      • Rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa do školy vydá riaditeľ školy do 15. júna 2024. Rozhodnutie sa doručuje obom zákonným zástupcom. Ak sa dohodnú, že rozhodnutie možno doručiť len jednému, predložia o tom škole písomné vyhlásenie. 

    Čo ponúka naša škola:

      • Poskytuje modernú cestu výchovy a vzdelávania - od 01. 09. 2024 je aj naša škola zapojená do procesu zavádzania kurikulárnej reformy,
      • každému žiakovi umožní zažiť úspech,
      • naučí žiakov samostatne myslieť, zodpovedne konať,
      • prostredie, v ktorom sa všetci cítia bezpečne, pohodlne a príjemne,
      •  súhrn predstáv, prístupov a hodnôt, ktoré uplatňujeme vo svojom prístupe k žiakom – rešpektujúci prístup a komunikácia ku každému žiakovi a zároveň dôslednosť v dodržiavaní dohodnutých pravidiel
      • vyučovanie anglického jazyka od 1. ročníka, 
      • moderné spôsoby vyučovania (vyučovanie v exteriéri, blokové vyučovanie,..),
      • podporujeme efektívne a bezpečné využívanie digitálnych technológií vo výchove a vzdelávaní,
      • zaujímavú krúžkovú činnosť v popoludňajších hodinách,
      • korčuliarsky výcvik, školu v prírode, plavecký výcvik, turistické výlety a kultúrne podujatia,
      • zvyšovanie vedomostnej úrovne žiakov formou odborných exkurzií,
      • činnosť ŠKD s  ponukou pestrého výchovného programu,
      • práca pedagogického asistenta pre žiakov s podpornými opatreniami,
      • rôzne mimoškolské aktivity ako Výstavka strašidielok z tekvíc, Mikuláš, Vianočná besiedka, Fašiangový karneval, Vynášanie Moreny, Noc s Andersenom, Deň Zeme, ... 
      • škola sa zapája do charitatívnych akcií - Koľko lásky sa dá ukryť do krabice od topánok, Deň narcisov, Biela pastelka, ...,
      • zapájanie do  súťaží vedomostných (I BOBOR, PYTAGORIÁDA), kultúrnych (Timravina studnička, Šaliansky Maťko, Hviezdoslavov Kubín,...)  výtvarných i športových.

    Naším cieľom je pripraviť žiakov, ktorí budú vedieť

    samostatne myslieť,

    zodpovedne konať

    a každý jeden z nich bude v niečom úspešný.

  • Karneval

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Mýtna
    Mýtna 67, 985 53 Mýtna

Fotogaléria