• OKTÓBER MESIAC ÚCTY K STARŠÍM

  • Otvorenie školského roka 2023/2024

  • Otvorenie školského roka 2023/2024

     

    Riaditeľstvo Základnej školy Mýtna srdečne pozýva svojich žiakov, rodičov a priateľov školy na slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024, ktoré sa uskutoční dňa 04. 09. 2023 o 7.30 hodine v areáli ZŠ. 

    Všetci ste srdečne vítaní.

    Tešíme sa na vás.

  • Objednávka zošitov na školský rok 2023/2024

    Vážení rodičia, nie všetci z vás dostali správu o objednávaní zošitov. Z toho dôvodu vás prosím, ktorí ste túto správu nedostali a máte záujem o objednanie zošitov, kontaktujte ma na telefónnom čísle ZŠ Mýtna 0904071234. 

     

    Ďakujem

     

    S pozdravom Mgr. Miroslava Karlíková

  • ROZLÚČKA SO ŠKOLOU

  • DENNÝ BIBLICKO-TANEČNO-ŠPORTOVÝ TÁBOR 2023

    POZÝVAME VÁS DO NÁŠHO TÁBORA. TU SI MÔŽETE STIAHNUŤ AJ PRIHLÁŠKU.

  • DEŇ DETÍ 2023

    TENTO DEŇ SME NAVŠTÍVILI KAŠTIEĽ V DIVÍNE, PARK, V KTOROM SI NAŠE DETI UŽILI RÔZNE PRELIEZAČKY, ŠÚPAČKY A HOJDAČKY. A POSILNILI SME SA AJ PIZZOU V REŠTAURÁCII PALÁDIUM V DIVÍNE.

  • VÁĽANIE MÁJA 2023

  • DEŇ MATIEK 2023

    Ako každý rok, aj tento sme si pripravili kultúrny program spolu s materskou školou pre naše mamičky, staré mamy a aj prastaré mamy.

  • BESEDA A UKÁŽKY ZAMESTNANCOV FINANČNEJ SPRÁVY V LUČENCI

    Dňa 5.5.2023 sme sa dozvedeli niečo o finančnej správe. Prišli k nám zamestnanci, ktorí nám priblížili ich prácu a ukázali nám aj prácu svojho kolegu psíka.
  • NÁVŠTEVA Z CENTRA TRADIČNEJ KULTÚRY V DETVE

    Dňa 3.5.2023 sme mali návštevu z Centra tradičnej kultúry v Detve. Bolo to super a deti si to veľmi užili. Mohli si vyrobiť svoj vlastný zvukový nástroj a zahrali sa aj hry, ktoré sa deti hrávali v minulosti.

  • STAVANIE MÁJA 2023

  • ZÁPIS PRVÁČIKOV NA ŠKOLSKÝ ROK 2023/2024

    Aj tento školský rok sme privítali predškolákov na zápise žiakov do prvého ročníka. Veríme, že sa im páčilo, že na tento deň budú spomínať s radoťou. Ďakujeme rodičom, že sa rozhodli zapísať svoje dieťa do našej školy, za ich dôveru. 

  • NÁVŠETVA BUDÚCICH PRVÁKOV V ŠKOLE

    Pomaly sa blíži zápis nových prváčikov do školy. Aj nás prišli do školy navštíviť budúci prváčikovia. Veríme, že sa im u nás páčilo a že sa do školy tešia.

  • MORENA, MORENA, KDE SI PREBÝVALA ...

    Ako každý rok, aj tento sme sa rozlúčili so zimou. Deti z materskej školy pripravili krásny program a potom sme sa spoločne vybrali hodiť Morenu do potoka. 
  • ZÁPIS ŽIAKOV DO 1. ROČNÍKA 2023/2024

    ​​​​​​​

    Na základe VZN č. 2/2023 Obce Mýtna o určení miesta, času a spôsobu zápisu žiakov do 1. ročníka Základnej školy v Mýtnej pre školský rok 2023/2024,

    riaditeľstvo ZŠ Mýtna oznamuje rodičom, 

    že ZÁPIS  ŽIAKOV DO 1. ROČNÍKA pre školský rok 2023/2024

    sa uskutoční 13. apríla (štvrtok) 2023 od 13.00 do 16. 00 hod.

    Zápis sa uskutoční prezenčnou formou, teda za účasti detí.

    Prosíme rodičov o vyplnenie elektronickej prihlášky na webovej stránke našej školy.

    V prípade, že Vaše dieťa bude pokračovať v predprimárnom vzdelávaní od septembra 2023 v materskej škole (tzv. odklad), je potrebné túto dôležitú skutočnosť uviesť v poznámke na konci prihlášky! 

    Je potrebné zapísať aj deti, ktoré budú v predprimárnom vzdelávaní pokračovať.

    Podľa § 144a, zákona č. 245/2008 účinného od 1. 1. 2022 sa na prihláške vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov!

    Podpis oboch zákonných zástupcov sa nevyžaduje ak:

    ·       jednému z rodičov bolo obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv,

    ·       jeden z rodičov nie je schopný podpísať sa (vyžaduje sa o tom potvrdenie lekára),

    ·     vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (rodič predloží písomné vyhlásenie),

    ·       ak sa rodičia na tom dohodli (rodičia predložia písomné vyhlásenie).

    Na zápis dieťaťa do prvého ročníka je potrebné priniesť:

    ·       kópiu rodného listu dieťaťa,

    ·       občianske preukazy zákonných zástupcov,

    ·       doklad zdôvodňujúci neprítomnosť druhého zákonného zástupcu = splnomocnenie,

    ·       správy z vyšetrenia v CPPPaP, ak bolo dieťa vyšetrované.

    Všeobecné podmienky zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky (PŠD):

    Podmienky zápisu upravuje § 19, 20 a 60 zákona NR SR č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov:

    ·       Na plnenie povinnej školskej dochádzky (PŠD) sú zákonní zástupcovia povinní prihlásiť deti, ktoré dovŕšia vek 6 rokov k 31.8.2023 dosiahnu školskú spôsobilosť.

    ·       Ak dieťa po dovŕšení 6. roka veku nedosiahlo školskú spôsobilosť, riaditeľ-ka materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole, a to na základe: písomného súhlasu príslušného zariadenia poradenstva a prevencie, písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast a informovaného súhlasu zákonného zástupcu dieťaťa.

    ·       Ak zákonný zástupca dieťaťa požiada, aby bolo na plnenie PŠD výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo 6. rok veku a absolvovalo povinné predprimárne vzdelávanie, k žiadosti musí predložiť súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

    ·       Základná škola vyžaduje pri zápise údaje podľa § 20 ods. 4 školského zákona.

    Rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa do školy vydá riaditeľ školy do 15. júna 2023. Rozhodnutie sa doručuje obom zákonným zástupcom. Ak sa dohodnú, že rozhodnutie možno doručiť len jednému, predložia o tom škole písomné vyhlásenie.  

  • FAŠIANGOVÝ KARNEVAL

    Vďaka Občianskemu združeniu "Mýtňanček" a Obecnému úradu v Mýtnej sa nám podarilo zorganizovať fašiangový karneval pre všetky deti z obce. Ďakujeme všetkým, ktorí sa na tomto podujatí podieľali.

  • 2 % OZ MÝTŇANČEK

    Milí naši priaznivci, ako možete vidieť na stránkach našej školy, naša škola veľmi úzko spolupracuje s OZ Mýtňanček. Nastal čas, kedy nám môžete pomôcť a to tak, že nám venujete 2% z vašich daní. Veríme, že sa vám doteraz zrealizované podujatia OZ Mýtňanček v spolupráci so ZŠ páčili a venujete nám vaše 2%. Ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodnú nás podporiť🙂.

  • OZNAM

    Vážení rodičia, je nám to veľmi ľúto, ale z dôvodu prerušenia prevádzky školy kvôli chorobnosti žiakov, vám oznamujeme, že "VIANOČNÁ BESIEDKA" sa ruší.

  • INFORMÁCIE K PLESU

    Z dôvodu prerušenia prevádzky v Materskej a Základnej škole v Mýtnej sa, ohľadom zakúpenia lístkov na ples, môžete informovať u pani riaditeľky Anety Demankovej na mobilnom čísle 0918028729.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Mýtna
    Mýtna 67, 985 53 Mýtna

Fotogaléria